FarmHack biedt samen met de stichting Boer&Data een leergang data en technologie, speciaal voor boeren die willen aanhaken bij het werk van een aantal koplopers. Het uitgangspunt van de leergang is dat voor duurzame landbouw de datapositie van de boer moet verbeteren. Een boer heeft nu te weinig overzicht en grip op data.

Voor de leergang kijken de makers zowel naar boeren initiatieven als naar ontwikkelingen in de markt. Een introductiemodule in december onderzoekt onder andere nut en noodzaak van slimme software en de wenselijkheid van een boeren dashboard. Daarna volgt in januari en februari een doorkijkje naar de toekomst, met drie inhoudelijke modules die zijn gewijd aan lopende boeren-dataprojecten. Deze richten zich meer in het bijzonder op graslandgebruik, trekker-data en pluimvee-data.

De modules zijn afzonderlijk van elkaar te volgen via een interactieve leeromgeving te volgen op een tijdstip dat het jou schikt (materiaal online beschikbaar). Ook zijn er enkele real-time meetings om met de trekkers van de usecases en andere experts in gesprek te kunnen.

Deelname is gratis en de startdatum is vandaag, maandag 13 december 2021. Voor meer informatie, klik hier.
 

Meer nieuws

Pilotproject met cable pooling van start in Wieringermeer

Cable pooling kan mogelijk ruimte scheppen op het elektriciteitsnet om versneld zon op dak-...

EG subsidie voor verduurzaming glastuinbouw

De nieuwe ronde van de regeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) is geopend.

Glastuinbouwsector leert zich van zijn beste kant te laten zien aan jongeren

Go Go Greenhouse leert glastuinbouwondernemers hoe zij zich kunnen presenteren als interessante en...