Op 4 november verhuist het programmabureau van Greenport Noord-Holland Noord naar gebouw C van inHolland Alkmaar, waarbij ruimte gedeeld wordt met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. De verhuizing onderstreept de intensieve samenwerking die het Ontwikkelingsbedrijf NHN en Greenport hebben en verder willen uitbouwen.

De verhuizing naar Alkmaar biedt meer voordelen voor de Greenport. LTO Noord en Stivas (Stichting voor Agrarische Structuurversterking) zijn recent ook ingetrokken in gebouw C. Ook hier ligt een versterkte samenwerking in het verschiet op diverse onderwerpen. Daarnaast is New Energy Coalition een belangrijke partner voor de activiteiten van Greenport NHN op gebied van waterstof. 

Last but not least is de samenwerking met Inholland Alkmaar de afgelopen jaren versterkt. In meerdere projecten op gebied van precisielandbouw is er een nauwe samenwerking met de lectoraten robotica en data driven smart society. Door de huisvesting in Alkmaar verwachten wij de samenwerking verder te kunnen intensiveren.

Ter gelegenheid van de verhuizing heeft Greenport NHN de plantenbakken bij de entree van gebouw C een opfrisbeurt gegeven met tulpenbollen, heide en viooltjes. Ze hebben de kleuren van Inholland en zijn beschikbaar gesteld door de bloembollensector om symbolisch de basis te leggen voor een vruchtbare samenwerking. 
 

Meer nieuws

Hans Huibers

Foodportret: Hans Huibers

Hans Huibers: “Bij NMK Esbaco staat de deur altijd open” Van praten óver het onderwijs en het...

Foodportret: Bjorn loopt stage bij NMK Esbaco

Foodstudent Bjorn loopt stage bij NMK Esbaco: meten, controleren, afvinken en gáán! Weten wát je...
Nico Hoogendoorn

Broccoliteler Nico Hoogendoorn: “Wachten op wetten en regels? Ga liever zelf actief aan de slag!”

Nico Hoogendoorn is één van de telers die meedoet aan het POP3-project Weersbestendige broccoli....