De AI Coalitie heeft met de Topsector Agri & Food en Groenpact de eerste AI-cursus voor de sector Agri en Food ontwikkeld. De online cursus beoogt groene ondernemers en studenten uitleg te geven over Artificiële Intelligentie (AI) en de toepassingen hiervan.

AI ontwikkelt zich razendsnel en er zijn al volop toepassingen in de sector Agri en Food. Begrippen als smart farming en big data zullen de komende jaren een hoofdrol spelen in de volgende stap naar een efficiënte en duurzame voedselproductie. Een bepaalde mate van basiskennis over AI is daarom noodzakelijk voor wie in de sector aan de slag wil.

Wat houdt de AI-cursus voor de sector Agri en Food in? 

In de cursus komen diverse vernieuwende voorbeelden van AI-toepassingen aan de orde. Denk aan koeien met hals- en pootsensoren, drones die helpen in de appelteelt en robots die middels deep learning leren om de juiste rozen te plukken. Daarnaast  gaat de cursus ook in op uitdagingen en ethische dilemma’s. Wat gebeurt er met alle data en hoe diervriendelijk is het werken met AI-modellen eigenlijk?

De cursus omvat 11 interactieve modules van 8 tot 15 minuten. Thema's die aan de orde komen, zijn big data, algoritmen en machinelearning. Na het voltooien van de cursus heb je een goed beeld van hoe AI kan worden toegepast en wat dat voor jou en je werk betekent. Het volgen van de modules kost 2,5 uur en na afloop ontvang je een certificaat.

De AI-cursus voor Agri en Food is te volgen via deze link.

Meer nieuws

Hans Huibers

Foodportret: Hans Huibers

Hans Huibers: “Bij NMK Esbaco staat de deur altijd open” Van praten óver het onderwijs en het...

Foodportret: Bjorn loopt stage bij NMK Esbaco

Foodstudent Bjorn loopt stage bij NMK Esbaco: meten, controleren, afvinken en gáán! Weten wát je...
Nico Hoogendoorn

Broccoliteler Nico Hoogendoorn: “Wachten op wetten en regels? Ga liever zelf actief aan de slag!”

Nico Hoogendoorn is één van de telers die meedoet aan het POP3-project Weersbestendige broccoli....