‘De rol van water in de voedselzekerheid’

tot
ondernemers
Vertify, Tolweg 13, Zwaagdijk-Oost
Gratis

Wat betekent water voor voedselzekerheid? Maar ook: wat bekent voedselzekerheid voor water? Wil je meer weten over dit onderwerp, kom dan naar de interactieve paneldiscussie ‘De rol van water in de voedselzekerheid’!

Door klimaatsverandering warmt de aarde op en worden we steeds vaker geconfronteerd met droogte. Is er in de toekomst wel genoeg zoet water om onze gewassen te laten groeien? Is de verzilting binnen de perken te houden? En wat is het effect van opwarming op de waterkwaliteit? Kortom: wat betekent water voor de voedselzekerheid en andersom?

Tijdens de bijeenkomst zal een aantal stelling worden besproken door een panel met deskundigen én het publiek. Waar liggen  prioriteiten en kansen? De sessie geeft inzicht in aanknopingspunten en oplossingen.

Het panel bestaat uit:

  • Jan Broos (Brooswater, dagvoorzitter)
  • Klaas Schenk (agrarisch ondernemer)
  • Jos Tielen (WUR)
  • Jouke Veldstra (Acasia Water)
  • Willem Baak (Waterfuture)
  • Henk Aarts (N2 Applied)
  • Stefan Bergsma (Water Alliance)


Stefan Bergsma van Water Alliance geeft toelichting op het Europese innovatieproject CircInWater. Het betreft een samenwerkingsverband, bestaande uit water- en cleantechnology clusters uit vijf landen, dat MKB-partijen ondersteunt bij het ontwikkelen van wateroplossingen binnen de agrifood- en energiesector. Vooral interessant is het vouchersysteem: hiermee komt €1.000.000 beschikbaar die Europese MKB-partijen kunnen gebruiken voor innovatie, externe expertise en internationalisering. Voorstellen kunnen nu al worden ingediend. Stefan vertelt er graag meer over!

Een rondleiding over het Vertify project is ook onderdeel van het programma. Na afloop kun je rustig bijpraten tijdens de netwerkborrel. Aanmelden kan via de link hierboven.

Contactpersoon

Image
Jan Broos

Jan Broos

Broos Water
directeur/senior adviseur